De Maatschappelijke Beursvloer
De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen
Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.
Deelname is gratis.
De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar.
Na een geweldige Maatschappelijke Beursvloer Den Haag in ’23 en ’24 zijn wij al weer bezig met de volgende in het najaar van op 2025. Hét netwerk evenement waar vragen van stichtingen en verenigingen samen komen met het aanbod van het lokale bedrijfsleven. Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.
De Maatschappelijke Beursvloer Den Haag is een samenwerking van PEP Den Haag, De Haagse Uitdaging, Social Club Den Haag, Xtra Welzijn, Cultuurschakel en Sport Support van de Gemeente Den Haag.
Hoe werkt het?
Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.
Match!
Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben,
dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers maatschappelijke organisaties met mensen, know-how, materialen of faciliteiten. Op een dynamische, laagdrempelige en leuke manier sluiten ze deals in de vorm van matches met gesloten beurs. Wat de tegenprestatie is, bepalen beide partijen samen. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.
Beproefd concept
Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats.
Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.
De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.
Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!
Volgende editie
Terugblikken
op eerdere edities van de Beursvloer:
Vraag & aanbod
Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Beursvloer te bekijken.
Maak jij de match?
Waarom meedoen als bedrijf?
Deelname is gratis
Waarom meedoen als maatschappelijke organisatie?
Deelname is gratis