De laatste pluk ’24

1 oktober 2024

1 oktober 2024

Samen met De Zoetermeerse Uitdaging en een team van 20 enthousiaste vrijwilligers hebben we op dinsdag 1 oktober maar liefst 7500 kg appels geplukt! Dankzij ADO Den Haag #ADOgroen konden we gratis parkeren, waarna we met de comfortabele touringcar van Touringcarbedrijf Van Heugten Tours afreisden naar Enspijk voor deze mooie oogst. De appels – die niet goed genoeg zijn voor de supermarkten en anders op de grond zouden vallen en verrotten – zijn nu beschikbaar voor de voedselbanken, waar ze een waardevol verschil gaan maken. 

De Laatste Pluk is een landelijk project mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Uitdaging vele Lokale Uitdagingen, Stichting Voedselbanken Nederland, het Univé Buurtfonds, Groente & Fruitbrigade voor voedselbanken en de Deloitte Impact Foundation.

Verschillende organisaties sloten zich bij ons aan, waaronder de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (Villa Ockenburgh), Stichting Lotje, voedselbankzoetermeer en Rotary in Zoetermeer . Deze gezamenlijke inzet bewijst opnieuw dat we met elkaar voedselverspilling kunnen tegengaan en tegelijkertijd mensen in nood kunnen ondersteunen.

Zoeken

Het laatste nieuws

De Hofftrammm

17 oktober 2024  De Haagse Uitdaging en de Ithaka Academie organiseren op 17 oktober 2024 een exclusief IT-talent event.  Tijdens dit

De ICTChallenge

november & december  Het verzamelen en ophalen van afgedankte ICT-apparatuur stelt ons in staat om maatschappelijke organisaties te voorzien van

De laatste pluk ’24

1 oktober 2024 Samen met De Zoetermeerse Uitdaging en een team van 20 enthousiaste vrijwilligers hebben we op dinsdag 1

Scroll naar boven